Van innovatie naar de nieuwe standaard: de HideMyBell
Ken je de HideMyBell nog niet? Dan is dit voor jou de introductie die je zeker niet mag missen. De HideMyBell is namelijk één van de producten voor wielrenners die waarmee het moederbedrijf GloseTheGap heeft laten zien dat innovatie in de traditionele fietswereld verre van verleden tijd is.
Benieuwd naar dit functionele sieraad voor op je fiets? Ik neem je mee in de wereld van de nummer één fietsbel anno nu.
Wat is de HideMyBell?
De HideMyBell werd in 2015 gelanceerd door het bedrijf van Mathijs Wagenaar met toen nog dezelfde naam uit het Nederlandse Epe. Het idee achter deze fietsgadget was om een combinatie van een fietsbel en een stuurhouder voor je fietscomputer te creëren zodat je niet twee afzonderlijke accessoires op het stuur hebt.
De HideMyBell wordt inmiddels beschouwd als een must-have voor elke wielrenner die waarde hecht aan een slimme combinatie tussen veiligheid, functionaliteit en een stijlvol design.
Gespot bij de Pro’s
De HideMyBell is niet alleen een populaire gadget onder “gewone” wielrenners, maar ook onder professionele wielrenners en teams. Meervoudig Tour de France winnaar Chris Froome was één van de eersten die met de HideMyBell gespot werd en sindsdien was op menig stuur in het wielerpeloton een HideMyBell te zien.
Sinds enkele jaren is CloseTheGap met de HideMyBell ook official supplier van Team Jumbo Visma waar ze voor de Cervélo S5 zelfs een een speciale editie ontworpen hebben. Dit geeft aan dat het niet alleen een handig hulpmiddel, maar tegelijk ook een betrouwbare en hoogwaardige accessoire voor wielrenners is.
Wist je dat…
De renners van Team Jumbo-Visma gebruiken de HideMyBell in de koers enkel als houder voor hun fietscomputer. Om wat gewicht te besparen wordt de bel van de houder afgeklikt.
De verschillende soorten en modellen
Dat Mathijs Wagenaar en zijn team niet hebben stilgezeten zie je snel terug in de uitgebreide HideMyBell collectie. Van de drie basismodellen heeft de Raceday verreweg de meeste opties waarin ze vooral qua looks en compatibiliteit van elkaar verschillen.
HideMyBell Raceday
Zoals al gezegd is de Raceday het vlaggenschip onder de HideMyBell’s. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar als het gaat om de wijze waarop je de Raceday op je stuur of stuurpen monteert. Wat alle Raceday’s met elkaar gemeen hebben is dat ze gemaakt zijn van carbon, nouja grotendeels dan want zonder metalen belletje krijg toch wel een wat vreemd geluid. Voor de grammenjagers: de Raceday SL is echt licht, slechts 40 gram in totaal.
HideMyBell Regular2
De Regular2 zou je kunnen zien als het HideMyBell basismodel. Dat betekent natuurlijk niet dat hij minder dan de Raceday is hè? De Regular2 is niet gemaakt van carbon maar van “strong glass fibre reinjected polymer” zoals vermeld op de website van CloseTheGap. Er is één variant van dit model beschikbaar die als je een rond stuur op je fiets hebt in 99% van de gevallen ruimschoots voldoet.
HideMyBell Insider2
De Insider2 ziet er op het eerste gezicht een beetje uit als een vreemde eend in de bijt. Waar de andere modellen voor het stuur uit komen is de Insider2 zo ontworpen dat de bel naast en de stuurhouder boven de stuurpen gepositioneerd worden. Vooral op wat ruiger terrein, denk aan MTB of gravelen, zorgt de Insider2 ervoor dat je fietscomputer beter beschermd binnen je stuurunit valt.
Stuurmerk specifieke HideMyBell modellen
Één van de dingen waarin CloseTheGap met de HideMyBell uitblinkt is dat er snel ingespeeld wordt op ontwikkelingen uit de markt. Veel merken van fietssturen ontwikkelen modellen waar het stuur en de stuurpen één geheel is, meestal gemaakt van carbon. Hierbij heeft het stuurgedeelte vrijwel nooit een ronde buis waardoor je de standaard stuurhouder niet kunt monteren. Speciaal voor deze stuurcombinaties zijn er diverse specifieke HideMyBell modellen beschikbaar die je rechtstreeks op de unit kunt monteren.
De voordelen van de HideMyBell
Naast het hebben van een bel op je fiets waarmee je andere weggebruikers kunt laten weten dat je passeert biedt de HideMyBell een ruim voldoende andere voordelen. Ik zet de wat mij betreft vijf meest aansprekende voordelen voor je op een rij.
- Fietsbel en stuurhouder in één: Nooit meer twee verschillende accessoires op je stuur, de HideMyBell is twee in één en nog een lust voor het oog ook!
- Bellen met je handen op het stuur: De bel is met je vinger bereikbaar en te bedienen zonder je hand van het stuur te hoeven halen, dat noem ik pas veiligheid voorop.
- Geschikt voor vrijwel elke fietscomputer: De HideMyBell wordt standaard geleverd inclusief inlegunits voor verschillende fietscomputers. Hierdoor is elk model direct compatibel met alle gangbare merken en modellen fietscomputers.
- Heel veel varianten beschikbaar: Op welk merk fiets je ook rijdt en met welk model stuur, er is eigenlijk altijd wel een HideMyBell die passend is.
- Slimme HideMyBell upgrades: Maak je graag fietsvideo’s met een GoPro? Of wil je fietsverlichting monteren aan je HideMyBell? Dankzij de handige upgrades is het allemaal mogelijk!
Wielerjas Tip!
De GoPro adapter wordt standaard bij elke HideMyBell RaceDay meegeleverd waar ook diverse lampen aan gemonteerd kunnen worden. Heeft jouw lamp een iets andere passing? Bestel dan de UNI Light Adapter erbij. Dan heb je met de RaceDay: GPS + bel + lamp in 1 houder. Hoe mooi is dat?!
Veelgestelde vragen over de HideMyBell
Conclusie
De meeste wielrenners zijn best veeleisend en vinden mooi materiaal van een hoge kwaliteit belangrijk. De HideMyBell voldoet wat dat betreft aan alle criteria, inclusief dat het functioneel werkelijk een hoogstandje is.
De HideMyBell brengt veiligheid op de fiets naar een heel nieuw niveau en het is dan ook geen verrassing dat de HideMyBell in korte tijd de standaard is geworden onder de fietsbellen voor wielrenners overal de hele wereld.
Fotocredits: Wielerjas